Terug naar overzicht

Jongerenwerk

Het jongerenwerk is er voor jou. Heb je een vraag, wil je gewoon even je verhaal kwijt of even een luisterend oor, laat het ons weten

Ons Team

 

Jeugdhulp

Welke informatie over jou mag worden gedeeld als je hulp ontvangt? informatie voor jongeren

Weten hoe je toestemming geeft? jeugdhulp schema

 

Scheiding

Heb jij gescheiden ouders en wil je tips? Hier kun jij laten horen wat je denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. En leren van de ervaringen van anderen. Stel een vraag op het forum of zoek een buddy.
www.villapinedo.nl

Heppee heeft een Ouder app én een Kind app ontwikkeld die het leven van kinderen & hun gescheiden ouders makkelijker & leuker maakt, door te helpen bij planning en communicatie.
www.heppee.com

 

Geweld

Veilig Thuis Haaglanden is het centrale advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt. Elk geval is uniek. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0800-2000. Samen met jou kijken ze naar wat er speelt en wat er nodig is om het op te lossen. www.veiligthuishaaglanden.nl

 

Luisterend oor

Gewoon even je verhaal kwijt? Het kan bij het jongerenwerk, maar ook via www.kindertelefoon.nl/13-18/

 

 

Ruzie thuis

Ruzie tussen je ouders thuis is nooit leuk en vaak zit jij er tussen in. Je kunt bij het jongerenwerk terecht. Ook kan je bellen of chatten met de kindertelefoon om jouw verhaal kwijt te kunnen www.kindertelefoon.nl/13-18/

 

Mantelzorg

Zorg jij al lange tijd intensief voor een familielid of vriend? Misschien wist je het nog niet, maar dan ben je een mantelzorger.

Wil je ondersteuning, even ontlast worden of heb je een vraag?
In Wassenaar: www.smowassenaar.nl

 

Algemeen:
www.mezzo.nl

 

Pesten

Is een opmerking maken over iemands haar of kleding plagen of pesten? En als je elke dag wel een keer een opmerking over dezelfde klasgenoot maakt? Is dat pesten? Er is een duidelijk verschil tussen plagen en pesten.

Wordt je gepest en wil je tips of zoek je hulp?
www.pestweb.nl

 

Kopzorgen

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Het kan zijn dat je daardoor last hebt van sombere buien, geen zin hebt om dingen te ondernemen, of dat je jezelf steeds vaker betrapt op negatieve gedachten over jezelf of over de wereld om je heen.
www.gripopjedip.nl
www.wijzijnmind.nl

 

Loverboys

Wat is een loverboy? Wat doet een loverboy? Hoe gaat hij te werk? In handen gevallen van een loverboy?
www.stoploverboys.nu
www.vraaghetdepolitie.nl

Heb jij een gezonde relatie of heb je je vraagtekens? Doe de loverboy test
www.jipdenhaag.nl

Wil je advies of hulp?www.veiligthuishaaglanden.nl

 

Zelfmoord? Praten helpt. Chat of bel anoniem (24/7 bereikbaar) via https://www.113.nl

 

Veiligheid

Voor het antwoord op al jouw vragen over veiligheid ( loverboys, drugs, geld afpersing, vernieling etc) www.vraaghetdepolitie.nl

Voor als er iets vervelends gebeurt op internet www.meldknop.nl

 

Wat is de choking game?

Het wordt ook wel ‘stikspel’ of ‘wurgspel’ genoemd. Het is geen spel: je kunt er zwaar hersenletsel van oplopen. Kinderen verstikken elkaar door de halsslagaders dicht te knijpen. Met de handen. Maar het kan ook met een stuk touw, een riem of een stropdas. Het geeft een ‘high’ gevoel. Op het moment vlak voor je gaat flauwvallen laat je los en krijgen je hersens weer bloed. Dat duurt even en in die korte tijd voel je weer een sterke kick, een zacht-warme roes, een euforisch gevoel dat je buiten jezelf brengt. Maar op dat moment voel je eigenlijk een massaal afsterven van hersencellen door zuurstoftekort.

Meer informatie? Lees verder